Wokół piwa

Nie samym piwem człowiek żyje... W myśl tego hasła nabyłem czekoladę Przewrót Mleczny, stworzoną przez Manufakturę Czekolady. Manufaktura dostarczyła 100kg prażonego ziarna ekwadorskiego kakaowca do produkcji piwa Przewrót Mleczny. Takiego samego ziarna użyto do wytworzenia wspomnianej czekolady. Prażone ziarna (chyba tegoż kakaowca) wtopione w tabliczkę czekolady już na pierwszy rzut oka robiły obłędne wrażenie. Ale dopiero po spróbowaniu zrozumiałem, co znaczy "niebo w gębie". Nigdy nie jadłem czegoś podobnego. Absolutna rewelacja, świetny smak! Jeśli wierzyć w to co piszą, że to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca, to chylę czoła i gratuluję złotych rąk wytwórcom (cudotwórcom)!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz